Pénz-Tudatosság     Pénz-Önismereti Teszt    Tudatos Pénz-Teremtés    Kapcsolat   

Tudatos Pénz-Teremtés

Mai világunkban a pénz egy olyan erő, ami egész létezésünket áthatja. Minden fontosabb döntésünket befolyásolja valamilyen formában. Ha tudattalanul bánunk vele, akkor sok problémát és nehézséget okoz életünkben. Ha viszont megtanuljuk tudatosan kezelni és teremteni a pénz-áramlást életünkben, akkor egy sokkal boldogabb és kiteljesedettebb életet élhetünk, ami jó alapot ad lelki fejlődésünknek is.

Sokszor észrevétlenül irányítanak minket a pénzzel kapcsolatos vágyaink és félelmeink. Ha viszont tudatosítjuk a hozzájuk fűződő belső viszonyunkat, azaz felismerjük, hogy milyen hitrendszer alakult ki bennünk a pénzzel kapcsolatban, akkor már megtettük az első lépést, hogy ezen változtatni tudjunk. Amint feloldjuk azokat a tudatalatti mintákat, amik aggodalmainkat és félelmeinket táplálják, lehetőségünk lesz arra, hogy megváltoztassuk hozzáállásunkat, és egy egészséges, teremtő viszonyulást alakítsunk ki magunkban a pénzzel kapcsolatban. Ehhez szeretnénk segítséget adni.

1. lépés:
Ha szeretnél változtatni a pénzzel kapcsolatos viszonyodon, első lépésként őszintén rá kell nézned arra, hogy hol tartasz most, hogyan is működteted életednek ezt a területét a valóságban. Ebben segíthet a Pénz-Önismereti Teszt kitöltése, valamint a rád vonatkozó főbb pénz-archetípusok leírásának elolvasása.

2. lépés:
A felelősségvállalás: ami nem más, mint egy döntés arról, hogy Te teremted pénzügyeid alakulását. Hiszen amíg valaki életkörülményeit vagy másokat okol azért, hogy neki nincs elég pénze, addig saját teremtő erejét utasítja el. Ezt úgy is megfogalmazhatnánk, hogy amilyen mértékben el tudod fogadni, és úgy tudsz tekinteni pénzügyeid alakulására, hogy az a te teremtésed, olyan mértékben irányítod életednek ezt a területét.

3. lépés:
Gondold át, hogy életedben pontosan mik azok a helyzetek, amikor más tapasztalatot szeretnél teremteni. Például másképp szeretnél viselkedni egy hasonló helyzetben legközelebb, esetleg azt szeretnéd, hogy másképp viszonyuljanak hozzád mások, vagy éppen egy teljesen új tapasztalást szeretnél bevonzani. Írd le magadnak egy füzetbe, amit csak erre a célra használsz. Ezt a füzetet mi a továbbiakban pénznaplónak fogjuk nevezni.

4. lépés:
Gyakorlat: kezdd el megfigyelni, és leírni magadnak a pénznaplódba, hogy milyen gondolataid vannak a pénzzel kapcsolatban. Tedd ezt 3 héten keresztül minden nap. Szánj 20 percet naponta arra, hogy leírod minden érzésedet anélkül, hogy cenzúráznád. A pénznaplód legyen egy olyan helyen, amit csak te ismersz. Ha írás közben düh vagy harag érzése jön fel, teremts magadnak egy olyan teret ahol ki tudod adni magadból. Erre pl. a párna ütögetés és a kiabálás tökéletesen alkalmas lehet, a lényeg az, hogy adj ki magadból minden negatív érzelmet anélkül, hogy magadban vagy másban kárt okoznál.

5. lépés:
Készíts egy összegzést a pénzzel kapcsolatos gondolati mintáidról úgy, hogy mindegyiket külön sorba írod, és mellé írod, hogy hányszor fordult elő. Írd oda mindegyik mellé, hogy kitől vetted át ezt a gondolatot, ill. azt is ha saját magad teremtetted. Végül pontozhatod 1-10 skálán, hogy mennyire szolgálja anyagi céljaid elérését, és azt is, hogy mennyire érzed érősnek a hatását. Segítségül készítettünk egy mintát, amit itt tudsz letölteni:
Penz-tudatossag.pdf

6. lépés:
Döntsd el, hogy melyek azok a gondolati mintáid, illetve a pénzzel kapcsolatos hiedelmeid, amiken változtatnál, amik már nem szolgálják fejlődésedet, és azt hogy bőségben élj. Hozz létre helyettük tudatosan más gondolati mintákat. Írd le egymás mellé a régi és az új gondolatot. Ezek után ha bármikor eszedbe jut a régi gondolat, egyszerűen helyettesítsd be az újjal az adott konkrét élethelyzetben.

7. lépés:
Alkalmazhatsz különféle technikákat és eszközöket, amik megerősítenek a pénzzel kapcsolatos új hitrendszeredben: legfontosabbak ezek közül a különféle meditációs technikák, mantrák, energetikai tisztítások, és hálaadás gyakorlása napi szinten. Energetikailag a gyökércsakra kapcsolódik ehhez a témához, így az összes olyan jógikus és tantrikus technika alkalmazható, ami segít oldani a gyökércsakrában lévő feszültségeket és félelmeket. Néhány ilyen technikát mi is tanítunk a Tantra-önismereti csoportban.

8. lépés:
Ha az előzőek nem hoztak megoldást az anyagiakkal kapcsolatos korlátozó belső gondolati mintákkal kapcsolatban, akkor valószínűleg mélyebb önismereti munka szükséges. Ezzel kapcsolatban érdemes lehet megkeresni olyan szakembert, aki egyéni terápiás módszerekkel tud segíteni a feloldásban.

Sok sikert kívánok a bőség teremtésében!

Solymári György
info@tantrasziget.hu
http://tantrasziget.hu/